Coronavirus
 

17 oktober 2022
Advies van het RIVM:
Het RIVM adviseert een aantal maatregelen in acht te blijven nemen. In het kort komt dat neer op het volgende (bron: website RIVM):
Afstand houden bij drukte en kwetsbare personen blijft verstandig.
Doe bij klachten een zelftest en blijf bij een positieve test thuis zolang de klachten duren.
Blijf de hygiënemaatregelen hanteren.
Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen wordt aanbevolen bij kwetsbare groepen.

M.i.v. 11 april 2022
Testen bij de GGD is niet meer nodig na een positieve zelftest. Het dringende advies om een testafspraak bij de GGD te plannen vervalt vanaf maandag 11 april 2022. Een zelftest is vanaf dat moment voldoende. Het wordt nog steeds aangeraden om bij klachten een zelftest te doen. 

M.i.v. 23 maart 2022
Er zijn bijna geen maatregelen meer nodig. De volgende maatregelen gelden nog:
Bij klachten, blijf thuis en doe een zelftest. Is de test positief? Maak dan een afspraak bij de GGD en ga voor minimaal 5 dagen in isolatie. Je mag weer naar buiten als je de laatste 24 uur geen klachten meer hebt. Is de test negatief dan mag je gewoon naar school. Preventief testen is niet meer nodig. Het dragen van een mondkapje is ook niet meer verplicht (sinds 25 februari).

Adviezen om verspreiding coronavirus te beperken:

N.a.v. persconderentie 25 januari 2022, versoepeling
De overheid heeft tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de leerlingen vanaf woensdag 26 januari, niet meer standaard in quarantaine hoeven als zij in contact zijn geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus. De regel van 3 besmettingen in de klas vervalt. De volgende regels blijven van kracht in het onderwijs:

Leerlingen met neusverkoudheid of andere coronaklachten doen een zelftest. Als de test positief is, gaan ze naar de GGD-teststraat en blijven thuis. Met een negatieve zelftest mag je naar school, maar het dringende advies is wel om bij klachten dagelijks een zelftest te doen.

Leerlingen dragen mondkapjes als zij zich verplaatsen in school.

Voor alle leerlingen geldt het advies: twee keer per week thuis een preventieve zelftest doen, zo nodig met behulp van ouders/verzorgers. Als de test positief is, gaat de persoon en de rest van het gezin in quarantaine en laten zich testen in de GGD-teststraat. Als de test negatief is, kan de leerling naar school. Zie voor extra informatie: Rijksoverheid - voortgezet onderwijs
Voor onderwijspersoneel gelden de quarantaineregels voor volwassenen.

Voor extra zekerheid: Quarantaine Check COVID-19 | Rijksoverheid.nl

 

Scholen weer volledig open vanaf maandag 10 januari 2022

De scholen gaan weer voor alle leerlingen open vanaf maandag 10 januari 2022. De leerlingen volgen les volgens het lesrooster. De basisregels blijven natuurlijk van kracht (mondkapjes verplicht, houd 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig, hoest en nies in je elleboog en test bij klachten). Waar het kan, blijft onderwijspersoneel op 1,5 meter afstand van elkaar. Leerlingen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Daarnaast geldt het advies om de leerlingen 1,5 meter afstand te laten houden tot de docent, voor zover dat mogelijk is. Leerlingen en medewerkers die door de school lopen, dragen een mondkapje. In de klas mag het mondkapje af.
Coronavirus en voortgezet (speciaal) onderwijs | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl


Nieuwe lockdown vanaf 19 december 2021

De scholen moeten van maandag 20 tot en met vrijdag 24 december 2021 dicht. De school blijft open voor de examenklaskandidaten en kwetsbare leerlingen (t/m donderdag 23 december a.s.). De examenklaskandidaten volgen les volgens het lesrooster. Voor elk leerjaar is de kerstviering online op vrijdag 24 december (10.00 uur).
Leerjaar 1, 2 en 3 mogen niet naar school, wel worden de leerlingen deze week thuis voorbereid op een (mogelijke) periode met online lessen.
Denk aan de basisregels: mondkapjes verplicht, houd 1,5 meter afstand, was je handen regelmatig, hoest en nies in je elleboog en test bij klachten. 

 

Nieuw testbeleid per 3 december 2021

Sinds 3 december jl. is het testbeleid gewijzigd. Dit betekent dat leerlingen en onderwijspersoneel met milde coronaklachten zoals verkoudheid en hoesten, naar school kunnen met een negatieve zelftest. Bij een positieve zelftest is testen bij de GGD nog steeds nodig. Mensen met milde klachten kunnen zich nog steeds testen bij de GGD, maar mogen in plaats daarvan ook een zelftest doen. 

Mensen met milde klachten kunnen zich nog steeds testen bij de GGD, maar mogen in plaats daarvan ook een zelftest doen. Bij aanhoudende klachten is het belangrijk om de volgende dag opnieuw een zelftest te doen. Als klachten toenemen of als iemand last heeft van verlies van reuk of smaak is het nodig bij de GGD te laten testen.

Coronaregels in het onderwijs vanaf 29 november 2021

Leerlingen hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden van elkaar en de medewerkers. Medewerkers houden (waar het kan) 1,5 meter afstand van elkaar. Het dragen van een mondkapje is vanaf 29 november 2021 weer verplicht bij beweging door de school. Het advies aan alle medewerkers en leerlingen is om zichzelf twee keer per week te testen met een zelftest. Dit geldt uiteraard ook voor gevaccineerden. Bij een huisgenoot met corona moet de leerling of medewerker in thuisquarantaine.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Bij klachten (zoals neusverkouden, keelpijn enz.) moet de leerling/medewerker thuis blijven en moeten zich laten testen bij de GGD. Als ze na de test geen corona blijken te hebben, mogen ze met dezelfde klachten wel naar school.

Als een huisgenoot van een leerling/medewerker koorts en/of benauwdheid heeft of andere klachten passend bij corona, maar de leerling of de medewerker zelf geen klachten heeft, dan mag de leerling naar school komen. De medewerker mag komen werken. Als de coronatestuitslag van de huisgenoot positief is, dan gaat de leerling of de medewerker in quarantaine.

Voor meer informatie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/onderwijs-en-kinderopvang/voortgezet-onderwijs

Bezoek is alleen op afspraak mogelijk. Bij vragen over het coronavirus kunt u contact opnemen met De Oude Maas 0181-623400.

Heeft uw zoon/dochter klachten? Blijf thuis en maak dan een afspraak voor een coronatest. Dit kan telefonisch: 0800-1202, elke dag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur. Het BSN van uw zoon/dochter moet u bij de hand hebben voor het maken van de afspraak. U kunt ook een afspraak maken op coronatest.nl.
Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

TERUG NAAR OUDERS