Schoolontbijt


Ieder kind moet de kans krijgen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Los van de plek waar iemand opgroeit of het inkomen van de ouders/verzorgers. In deze tijd veroorzaken de hoge kosten voor voedsel en energie bij veel mensen financiële zorgen. Het gebeurt steeds vaker dat leerlingen met honger in de klas zitten. Een gevulde maag is een voorwaarde om goed te kunnen leren. Zo kan een kind op school met volle energie en zonder stress aan de slag.
Om dit voor elke leerling mogelijk te maken, starten we op De Oude Maas vanaf maandag 23 oktober met het aanbieden van schoolmaaltijden voor het ontbijt. Dit betekent dat elke ochtend vanaf 08:30 tot 09:30 bij de kantine een ontbijtpakketje op te halen is voor de leerlingen. Dit pakketje bestaat uit een voedingsrijk ontbijt, inclusief een stuk fruit. Alle leerlingen die het willen, zijn vrij om gebruik te maken van dit aanbod. Het ontbijt kan direct genuttigd worden in de aula, maar kan uiteraard ook verdeeld over de dag opgegeten worden.
Er zal bij het uitgiftepunt geen controle plaatsvinden om na te gaan of de leerling gebruik mag maken van het ontbijt. Uiteraard is het in eerste instantie bedoelt voor leerlingen, die door wat voor een situatie dan ook, geen ontbijt nuttigen voor het naar school gaan.