Profielen op OM

 

Zit je nu in leerjaar 2? Of wil je bij ons op school instromen in leerjaar 3? Of ben je gewoon benieuwd wat wij allemaal aanbieden in de bovenbouw?
Kijk dan naar de gave video's van onze profielen of kijk naar de VR tour! Wil je eerst zien en horen wat de decaan (mw. D. Koolman) zegt over de profielkeuze? Klik daar dan eerst op.

Virtuele tour door de profielen!

Video's van onze profielen:

Webinar profielvoorlichting
Op 6 december 2021 hebben we een webinar gegeven over de bovenbouw profielen. U kunt de webinars hier terugvinden:

Wat is een profiel?
Een profiel is altijd een combinatie van theorie en praktijk. Het bestaat uit algemeen vormende vakken (avo-vakken), het beroepsgericht profielvak en beroepsgerichte keuzevakken. Het beroepsgerichte profielvak is het 'vaste' deel dat iedereen die kiest voor een bepaald profiel doet. Je leert hier de basiskennis en de basisvaardigheden die je nodig hebt om in een beroep of werkveld goed te functioneren. Daarnaast kies je beroepsgerichte keuzevakken. De Oude Maas is een grote school, waardoor er veel keuzemogelijkheden zijn. Samen met jou en je ouders maken we een opleiding op maat.
Je kunt dus in de bovenbouw je eigen route samenstellen. Die route bestaat altijd uit een combinatie van praktijk en theorie, van werken met je handen en je hoofd.

Ga naar een subpagina van een profiel voor meer informatie!
De Oude Maas biedt de volgende profielen aan voor Basis en Kader leerlingen:

In de MAVO hebben wij de profielen: