Zorg & Welzijn - nieuws

In het bruisende vierde leerjaar binnen zorg & welzijn hebben we drie geweldige keuzelijnen: facilitaire dienstverlening, uiterlijke verzorging en zorg & welzijn. Waarom niet de handen ineenslaan en de theorie omzetten in praktijk?

Met groot enthousiasme zijn we een samenwerking aangegaan met Careyn een zorgorganisatie die zich richt op kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, verzorging en verpleging, en thuiszorg. In het vierde leerjaar, specifiek binnen de keuzelijn Zorg & Welzijn, richten wij ons op de oudere cliënten bij Careyn. Onze leerlingen lopen niet alleen stage tijdens reguliere lessen maar snuffelen ook rond op de dagbesteding van Careyn. Daar streven ze ernaar de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten, structuur te bieden, te ondersteunen bij fysieke activiteiten en te zorgen voor gezonde voeding.


De kers op de taart kwam afgelopen week: binnen de keuzelijnen bundelden we onze krachten en verwelkomden de cliënten van Careyn drie ochtenden lang voor een onvergetelijke tijd op Penta De Oude Maas.

 

Onze Zorg en Welzijn-leerlingen zorgden voor de nodige lichamelijke activiteit, geïnspireerd door Joël Kruisselbrink, met diverse leuke en interactieve spellen. Na een welverdiende pauze namen de leerlingen van uiterlijke verzorging het over met heerlijke handmassages en nagelverzorging. Ten slotte verzorgde de keuzelijn facilitaire dienstverlening koffie, thee en heerlijke versnaperingen. Het hoogtepunt, en tevens de afsluiter, was een high tea met zelfgemaakte lekkernijen. Niet alleen een smaaksensatie, maar ook een lust voor het oog.

 

Deze drie ochtenden waren niet alleen zeer geslaagd, maar ook ontzettend leerzaam voor onze leerlingen. De cliënten vertrokken niet alleen met verzorgde handen maar ook met een warm gevoel in hun buik. Het waren prachtige en leerzame dagen, waar onze leerlingen veel (onbewust) hebben geleerd door simpelweg in actie te komen!

Zorg & Welzijn - nieuws

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht