Week van de Veiligheid

In het kader van de Week van de Veiligheid hebben we in de maand oktober Bureau Halt op bezoek. Zij geven aan leerjaar 1 de voorlichting ‘Wapens en geweld’.

Hoewel wapens verboden zijn, komen wapenbezit, geweld- en steekincidenten onder jongeren steeds vaker voor. Om deze zorgelijke trend tegen te gaan, geeft Halt voorlichtingen waar wordt ingezoomd op de risico’s en gevolgen van wapenbezit. Ook staan we in de voorlichting stil bij de verschillende motieven van jongeren voor het dragen van een wapen.  

Leerlingen worden in deze les bewust gemaakt van de strafrechtelijk gevolgen van wapenbezit en -gebruik. Daarnaast leren ze over de risico’s en gevolgen van wapenbezit en -gebruik voor zowel slachtoffer, dader als omgeving en de rol die sociale media daarin speelt (de onwerkelijkheden die getoond worden). Belangrijk is dat jongeren zich na deze les beseffen dat wapenbezit niet normaal is en dat ze niet alles moeten geloven wat er op sociale media te zien is! 

In december a.s. krijgen de leerlingen uit leerjaar 1 een tweede voorlichting van Bureau Halt. Dit keer over ‘De kosten van snel geld verdienen’.  

Verder zal de komende weken tijdens de mentorlessen de Kanjervragenlijst van de Kanjertraining worden afgenomen onder de leerlingen uit leerjaar 1 én 2. Daarnaast besteden we tijdens het mentoruur en de Kanjertraining de komende weken ook (extra) aandacht aan het thema ‘Veiligheid’. 

Op woensdag 2 november a.s. houden we een voorlichtingsavond over ‘Drugs’ speciaal voor ouders/verzorgers van leerlingen uit de onderbouw. 

Week van de Veiligheid

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht