Uitreiking BHV-certificaten

Donderdagavond 19 mei jl. ontvingen 30 leerlingen van Penta De Oude Maas het diploma toezichthouder/bedrijfshulpverlener (BHV) en de certificaten brandbestrijding en EHBO uit handen van wethouder Wouter Struijk.

De cursus werd voor het 22ste achtereenvolgende jaar gegeven Ieder jaar biedt de school hun leerlingen van leerjaar 3 de mogelijkheid om een opleiding te volgen voor surveillant op school & aspirant bedrijfshulpverlener. Een unieke kans om alles te leren over toezicht houden, beveiliging van gebouwen en eigendommen, brandpreventie en bestrijding en levensreddende eerste handelingen (EHBO). Tevens leren de leerlingen reanimeren en de AED te gebruiken. De cursus wordt gegeven door medewerkers van beveiligingsbureau Company-Aid, samen met een collega van De Oude Maas.

Na de cursus gaan de leerlingen – onder begeleiding – toezicht houden tijdens de pauzes. Ook assisteren de leerlingen bij ontruimingsoefeningen en grote activiteiten op school, zoals bijvoorbeeld tijdens het Open Huis).

Tijdens de feestelijke uitreiking gaf een trotse wethouder Struijk het belang aan van het volgen van een dergelijke cursus door jongeren.

De school heeft twee belangrijke doelstellingen voor ogen met deze activiteit: Leerlingen die belangstelling hebben voor bedrijfshulpverlening en veiligheid de mogelijkheid bieden om naast hun vmbo-diploma alvast certificaten te halen op dit gebied en er in de praktijk mee aan de slag te laten gaan. En leerlingen betrekken bij de veiligheid in en rond de school en hen medeverantwoordelijk maken voor hun eigen school- en woonomgeving.

 

Uitreiking BHV-certificaten

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht