Terugblik project De Botlekbrug

Hoe krijg je jonge mensen enthousiast over techniek? Dat is de vraag waar The Education Factory en docenten van Penta De Oude Maas zich over hebben gebogen de afgelopen periode. Samen hebben zij een mooi lesprogramma ontwikkeld rondom de Botlekbrug.

 De eerste klas leerlingen vmbo-kader van Penta De Oude Maas hebben in opdracht van Rijkswaterstaat nieuwe bruggen gebouwd. Eerst mochten ze daarvoor in de Botlekbrug kijken hoe deze werkt. Daar waren de leerlingen wel van onder de indruk. Met de nieuwe kennis hebben zij hard geklust aan hun ontwerp. De creativiteit en techniek spatte ervan af! Uiteindelijk zijn er 4 ontwerpen gekozen tot de mooiste, duurzaamste, veiligste en flexibelste brug.


Er zijn niet alleen nieuwe bruggen gebouwd, maar er zijn ook nieuwe verbindingen ontstaan tussen het onderwijs en werkgevers, zoals Rijkswaterstaat en A-lanes:   

  • Leerlingen van Penta De Oude Maas hebben geleerd wat je allemaal kan worden als je voor techniek kiest en weten nu waarom af en toe de brug dicht is voor onderhoud.  
  • Rijkswaterstaat & A-lanes hebben laten zien waar zij hard aan werken in onze leefomgeving en hoe mooi techniek kan zijn. Een win-win-win voor alle partijen.  
Terugblik project De Botlekbrug

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht