MAVO: Techno 

 

Het profiel Produceren, Installeren en Energie van de MAVO bestaat uit de onderstaande verplichte profieldelen:

Ontwerpen en maken

De leerlingen maken een ontwerp van een product met behulp van 2D en 3D CAD-software. Ze gaan een ontwerp produceren door handmatige, machinale en automatische bewerkingen uit te voeren aan metalen en kunststoffen. Ook gaan ze een ontworpen elektrische schakeling opbouwen, aansluiten en testen en aan de hand van een ontwerp een product bestaande uit meerdere onderdelen samenstellen en aansluiten.

Besturen en automatiseren
In een practicum worden, aan de hand van een schema en opstellingstekening, een besturingsinstallatie, een regelsysteem en een domotica-installatie opgebouwd. In een elektrotechnisch practicum worden metingen uitgevoerd en ze gaan een automatische besturing van een proces realiseren en testen.

Naast de verplichte profieldelen biedt De Oude Maas ook nog de onderstaande keuzevakken aan:

Procestechniek
De leerlingen gaan een installatieproces monteren, bedienen en regelen. Ook gaan zij een proces bewaken, storingen signaleren en verhelpen.

Motorconditie testen
Motorconditie betekent: Hoe de motor er aan toe is, Je gaat leren om een motor te beoordelen en waar nodig te onderhouden of te repareren.

Verlichting en comfortsystemen
Elektrische systemen zijn niet meer weg te denken uit hedendaagse voertuigen, je leert over de verlichting, comfortsystemen en veiligheidssystemen van voertuigen om deze te kunnen controleren, onderhouden en te repareren.

terug naar profielen op OM