MAVO: Media, Vormgeving en ICT

 


Bekijk onze video van het profiel Media, vormgeving en ICT (MAVO)

Het profiel Media, Vormgeving en ICT bestaat uit de onderstaande verplichte profieldelen:

ICT
Bij ICT gaan de leerlingen hardware onderdelen monteren en demonteren, hardware aansluiten en onderdelen vervangen. Daarbij zullen de leerlingen software installeren en veelvoorkomende problemen oplossen, een ICT- infrastructuur installeren en gebruikers informeren en adviseren.

Interactieve vormgeving en productie
Bij interactieve vormgeving en productie gaan de leerlingen een digitaal interactief product ontwerpen en maken voor verschillende soorten apparaten. Daarbij zullen de leerlingen een website ontwerpen en maken voor verschillende apparaten.

Naast de verplichte profieldelen biedt De Oude Maas ook nog de onderstaande keuzevakken aan:

3D- vormgeving en –realisatie
Bij 3D- vormgeving en –realisatie gaan de leerlingen een 3D concept ontwikkelen, vormgeven en maken. Dit concept zal later worden gepresenteerd en gepromoot.

Idee- ontwikkeling
Bij idee- ontwikkeling gaan de leerlingen met verschillende ontwerpstrategieën voor een mediaproductie een idee ontwikkelen en presenteren.

Cloud en cybersecurity
De leerlingen onderzoeken welke mogelijkheden clouddiensten bieden en beoordelen deze op bruikbaarheid en veiligheid. Ze leren om in teamverband effectief te kunnen samenwerken op basis van cloudtechnieken (unified communications). Ook gaan ze een eenvoudige cloud-infrastructuur opbouwen (IAAS).

terug naar profielen op OM