SkillsTalents Zorg & Welzijn

Donderdag 18 januari 2024 was een dag vol spanning en succes voor Penta De Oude Maas! Twee leerlingen van Zorg & Welzijn betraden vol enthousiasme en spanning het podium van de WorldSkills Netherlands. De SkillsTalents wedstrijd Zorg & Welzijn vond plaats bij het Albeda MBO op de Rosestraat in Rotterdam.

Met hun kennis over een gezonde leefstijl en hun vaardigheden op het gebied van zorg en welzijn stonden ze klaar om de strijd aan te gaan met zeven andere middelbare scholen uit de regio Zuid-Holland. Van het samenstellen van een gezonde maaltijd tot het uitvoeren van een EHBO-handeling, mijn toppers lieten zien wat ze in huis hadden.

In een boeiende strijd van twee uur, waarin theoretische opdrachten, het strijken en ophangen van een overhemd en het bereiden van specifieke hapjes centraal stonden, hebben de leerlingen alles gegeven. Na een smakelijke lunch en een rondleiding op Albeda Rosestraat, werd het moment van de waarheid onthuld.


Met tromgeroffel en een hart vol trots mogen we zeggen dat Penta De Oude Maas de dagwinnaar is geworden! Deze onvergetelijke ervaring zal altijd een speciaal plekje hebben in onze schoolgeschiedenis. De leerlingen hebben bewezen dat hard werken en teamspirit kan leiden tot mooie prestaties. Uiteindelijk zijn we derde geworden van onze regio met dertien deelnemende middelbare scholen. Op naar nieuwe uitdagingen en meer succesverhalen! - Ben Kremers, docent Zorg & Welzijn

 

SkillsTalents Zorg & Welzijn

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht