Directie met pensioen!

De directie heeft op maandag 3 juli afscheid genomen. Luuk Oortwijn en Ad Redert namen samen afscheid van de school en hun indrukwekkende carrière in het onderwijs. Hun pensioen werd op gepaste manier ingeluid met een prachtige receptie.

Beide heren waren onder de indruk van de opkomst en het mooie afscheid op maandag. “Het was een bijzonder indrukwekkende en sfeervolle middag'' en ''heel veel mooie gesprekken gevoerd,” was het commentaar op de vraag hoe ze het beleefd hadden. Een afscheid van carrières om trots op te zijn. En een viering, zoals het onderwijs betaamd, met diverse sketches en mooie woorden van onder andere de oude en huidige algemeen directeur van de Penta Scholengroep, evenals van diverse collega’s.  
Luuk Oortwijn
Na 45 jaren in het onderwijs, waarvan de afgelopen 26 jaren als directeur op De Oude Maas, gaat Luuk Oortwijn genieten van zijn pensioen. Een bekend gezicht voor veel mensen binnen en buiten het onderwijs in Spijkenisse en omstreken. Luuk begon zijn onderwijsloopbaan in 1978 als docent AVO bij de christelijke scholengemeenschap Holwinde in Hoogvliet. In 1985 ging hij daar aan de slag als directeur. Vanaf 1997 tot 2007 combineerde hij deze baan met het directeurschap op De Oude Maas en vanaf 2007 werd De Oude Maas zijn enige ‘onderwijsliefde’.  
Luuk heeft, samen met zijn team, De Oude Maas gemaakt tot de excellente en eigentijdse school van nu. Een prachtige prestatie en carrière waarover vol lof werd gesproken bij het afscheid. 
Ad Redert
Na exact 40 dienstjaren gewerkt te hebben op De Oude Maas, gaat Ad Redert met pensioen. Vele jaren was hij docent wis- en natuurkunde met veel oog voor het individuele kind. Van het begin af aan lag zijn interesse vooral bij alles wat te maken had met ict in het onderwijs. De afgelopen 15 schooljaren was Ad een bevlogen adjunct-directeur bedrijfsvoering. Ook zijn leiderschap heeft blijvende indruk gemaakt als we de diverse sprekers mogen geloven. Mooie woorden voor een mooi mens: een passend afzwaaien van zijn onderwijsloopbaan. 
‘Echt weg’ gaan ze niet. Aan het einde van de middag werden twee straatnaamborden aangeboden waarmee ze een ‘eigen plekje’ in de school krijgen. Een blijvende herinnering aan twee echte docenten die met passie voor kinderen en onderwijs een prachtige school nalaten. 

 

Directie met pensioen!

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht