MAVO
 

De Oude Maas heeft ook een theoretische leerweg: MAVO. Een uitdagende opleiding voor jongens en meisjes die nieuwsgierig en onderzoekend zijn. Het is een pittige mavo-tl opleiding, met extra verdieping waarbij je hoofd, hart en handen nodig hebt.
Naast vakken als Nederlands, Engels, Duits, wiskunde en mens & maatschappij krijg je de extra vakken science en zorg & welzijn.

Bij het vak Science ga je onderzoekend en praktisch aan de slag tijdens verschillende projecten, zoals: Je lost een moord op en spelt je eigen naam als DNA code. Of je gaat aan de slag met elektrische schakelingen en het programmeren van de door jou gebouwde opstellingen. Bij het vak Zorg & Welzijn leer je tijdens de lessen koken en bakken, start je met EHBO en staat zorgen voor anderen ook op het programma. Veel onderdelen bij dit vak houden de lessen boeiend.

In leerjaar 2 kies je tussen de vakken Science of Zorg & Welzijn. Daarbij komt het vak MVI voor alle leerlingen. Het programma wordt dit jaar serieuzer, meer gericht op de toekomst. Er zijn gastlessen, excursies en workshops. Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijkheden die je hebt en hopen wij dat je samen met je ouders in leerjaar 2 een keuze kunt maken voor een van de profielen MVI, Techno of Zorg & Welzijn voor het 3e en 4e leerjaar van de MAVO.

De Oude Maas heeft praktijklokalen waarin deze praktijkgerichte lessen gegeven worden. Een uitdagende mavo-tl opleiding, bedoeld om alle leerlingen goed voor te bereiden op het vervolgonderwijs bij mbo of havo en de overstap daar naartoe makkelijk te maken.

terug naar VMBO leerwegen