Techno MAVO
 

De Oude Maas heeft ook een theoretische leerweg: de Techno MAVO. Een uitdagende opleiding voor jongens en meisjes die nieuwsgierig en onderzoekend zijn. Het is een pittige mavo-tl opleiding, met extra verdieping waarbij je hoofd, hart en handen nodig hebt.

Naast vakken als Nederlands, Engels, Duits, wiskunde en mens & maatschappij krijg je het extra vak science. Tijdens de lessen science ga je onderzoekend en praktisch aan de slag met verschillende projecten. Bovendien heb je naast deze lessen ook lessen science-ICT waarbij je leert omgaan met verschillende software. 

 

                Na de eerste kennismaking en een spetterende excursie, start het project Robotica.
Je gaat in teams werken met Lego Mindstorms robots die moeten worden gebouwd en geprogrammeerd om taken uit te voeren. Met je team ga je ook een onderzoek uitvoeren, waarbij jullie het probleem moeten vaststellen en een oplossing bedenken. Daarna volgen projecten als Chemie in de Keuken, Afval en Milieu en Water.
Een ander project is medische techniek. In het science lokaal staan veel medische apparaten die je moet onderzoeken.
Waarom moeten sommige baby’s in een couveuse en hoe werkt dat apparaat?
Waarom is hygiëne zo belangrijk? Dat ontdek je door overal in school te testen op bacteriën.

 

Na deze projecten volgen de keuzeworkshops om jou en je ouders te helpen de juiste richting voor leerjaar 3 en 4 te kiezen. Welke vakken vind je leuk, waar ben je niet goed in, welke beroepen passen bij jou? Belangrijke vragen die je voor de keuze moet beantwoorden.

In leerjaar 3 en 4 heb je een pittig examenpakket met Nederlands, Engels, Duits en wiskunde, aangevuld met natuurkunde, scheikunde, biologie of economie. Met zo’n pakket heb je na de mavo een prachtig diploma waarmee je bij veel opleidingen welkom bent. Daarnaast heb je extra kennis en ervaring opgedaan met het doen van onderzoek, presenteren, ICT-vaardigheden, medische elektronica of procestechniek.