Coronavirus

Vanaf 1 maart zijn de middelbare scholen voor alle leerlingen weer open. De leerlingen van leerjaar 1 en 2 gaan minimaal 1 dag per week naar school. Dat heeft het kabinet dinsdag 23 februari besloten. Hiermee wordt meer perspectief geboden aan jongeren, omdat fysiek onderwijs bijdraagt aan het welzijn en beter is voor de leerprestaties.

De minister heeft de volgende – grotendeels bekende – richtlijnen meegegeven:

  • Scholen krijgen ruimte om maatwerk te leveren waarbij ze, zoals eerder afgesproken, prioriteit geven aan examenleerlingen, leerlingen in een kwetsbare positie en leerlingen die praktijkgerichte lessen volgen. Verder volgen leerlingen afstandsonderwijs.
  • De scholen kunnen ervoor kiezen om leerlingen in vaste tweetallen te laten werken. Leerlingen die een vast tweetal vormen, hoeven onderling geen afstand te houden. Op die manier kunnen meer leerlingen fysiek naar de les. Dit zal niet voor alle lessen mogelijk zijn.
  • Iedereen die zich door de school verplaatst, houdt zoveel als mogelijk 1½ meter afstand en draagt altijd een mondkapje.
  • Scholen houden gespreide pauzes en begin- en eindtijden aan en vaste looproutes.
  • Leerlingen moeten naar huis als ze klachten hebben. Als een leerling of leraar positief is getest, gaan degenen die langer dan 15 minuten binnen 1½ meter van een besmet persoon zijn geweest, in quarantaine.

Wij hebben ervoor gekozen om de onderbouwleerlingen voorlopig twee dagdelen naar school te laten komen en de leerlingen van leerjaar 3 voor drie tot vier dagdelen. Voor de 4e jaars en de kwetsbare doelgroep verandert er weinig t.o.v. de situatie voor de voorjaarsvakantie.

Alle leerlingen hebben inmiddels de informatie ontvangen. De informatie (brieven) zijn ook terug te vinden op het ouderportaal.

 

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. De leerlingen moeten zich houden aan de hygiëneregels en 1,5 meter afstand houden van het personeel en medeleerlingen. Bij klachten (zoals neusverkouden, keelpijn enz.) moet de leerling thuis blijven. Bezoek is alleen op afspraak mogelijk en op 1,5 meter afstand. Bij vragen over het coronavirus kunt u contact opnemen met De Oude Maas 0181-623400.

Heeft uw zoon/dochter klachten? Maak dan een afspraak voor een coronatest. Dit kan telefonisch: 0800-1202, elke dag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur. Het BSN van uw zoon/dochter moet u bij de hand hebben voor het maken van de afspraak. U kunt ook een afspraak maken op coronatest.nl.
Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.