Zorg & Welzijn MAVO

 

De Zorg & Welzijn MAVO is nieuw volgend schooljaar. We komen hiermee tegemoet aan de snel stijgende vraag naar personeel in deze sector. Op een praktische manier zijn de leerlingen met elkaar aan het werk met allerlei Zorg & Welzijn aspecten.

“Zorgzaam, samenwerken, zelfstandig kunnen werken, betrokken en naar mensen kunnen luisteren. Heb jij deze talenten? En wil jij daar meer in ontdekken? Dan ben jij bij de Zorg & Welzijn MAVO op je plek. Bij de Zorg & Welzijn MAVO maak je kennis met de theoretische achtergronden van de diverse onderdelen van Zorg & Welzijn.

Gedurende alle leerjaren krijgen de leerlingen die voor deze route kiezen, wekelijks vier uren les in een praktijkvak op MAVO-niveau dat geheel in het teken staat van Zorg & Welzijn.

Rekening houdend met de leeftijd en interesse van de leerlingen, maken zij op praktische wijze kennis met onder andere:

  • voorkomen van ongevallen en ehbo
  • assistent medische beroepen
  • welzijn volwassenen en ouderen
  • welzijn kind en jongeren
  • assisteren in de gezondheidszorg
  • facilitaire dienstverlening en catering
  • ondersteunen bij sport- en bewegingsactiviteiten

De lessen worden gegeven in een professioneel praktijklokaal door bevoegde docenten. 

In klas 3 en 4 volgen de leerlingen een vakkenpakket waarbij ze zich voorbereiden op het behalen van het MAVO-diploma. De leerlingen maken daarnaast kennis met allerlei aansluitende vervolgopleidingen op het hoogste niveau van het middelbaar beroepsonderwijs (MBO niveau 4), zoals verpleegkundige, apothekers- of doktersassistent, maatschappelijke zorgverlener, opticiën, pedagogisch werker. Uiteraard kan er ook nog gekozen worden voor een vervolgopleiding in een geheel andere richting. Het vakkenpakket voorziet daar in. 

Jij bent volgend schooljaar van harte welkom bij onze Zorg & Welzijn MAVO!