SCHOOL DICHT? THUIS OPEN!
Hoewel onze school dicht is, zetten we de digitale deuren wagenwijd open. Kom jij even kijken bij ons digitale open huis?
Nog een paar maanden...

Beste lezer,

nog een paar maanden en dan is het tijd. Tijd om de basisschool te verlaten en een heel nieuw avontuur te beleven in het voortgezet onderwijs. Een spannende tijd, want veranderingen kunnen verfrissend werken, maar ook veel energie kosten. Gelukkig heb je nog even om je goed voor te bereiden.

Helaas loopt het dit jaar net even anders dan dat we allemaal gewend zijn. Corona gooit hier en daar een boel roet in het eten. Wij op De Oude Maas kijken weer uit naar een nieuwe lichting groep 8 leerlingen die onze excellente school komen versterken in leerjaar 1. Want, geloof het of niet, wij hebben jou net zo hard nodig als jij ons. Dat moet wel een mooie samenwerking worden! Daarom ben je bij ons geen nummer, maar doen wij ons uiterste best om onderwijs te bieden dat bij je past.

En dat passen is dit jaar even anders dan anders. Normaal gesproken kun je 'gewoon' even komen kijken. Dit jaar mag dat helaas niet. Zo wordt het lastiger om kennis te maken en te kijken of we goed bij elkaar passen. We hebben ons best gedaan om toch een kijkje te kunnen geven op onze school. Wat dacht je van een live rondleiding op Facebook en Instagram, of een 360 graden tour waarbij je zelf even door de school kunt klikken en in veel van onze lokalen kunt kijken? Wil je nog meer? Dat kan! Wij hebben zelf een rondleiding in stukjes gehakt en op YouTube gezet. Zo kun je zelf bepalen wat je wel en niet wilt zien. En als dat allemaal niet genoeg is hebben we ook nog een open dag app, waar je een heleboel informatie kunt vinden. Handig toch?

Het is al spannend genoeg om een nieuwe school te kiezen. Daar wil je vast goede informatie voor hebben. Hebben we ondanks alle kanalen en informatie iets over het hoofd gezien wat je wilde weten? Je kunt ons ook altijd even bellen of mailen. We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

In deze mail willen we je aandacht vragen voor ons bijzondere open huis dit jaar. Niet live bij ons op school, 'live' op internet. Je kunt gewoon in je luie stoel blijven zitten om kennis met ons te maken. We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen, maar vanaf 29 januari hebben we 24/7 digitaal open huis. Lees je even mee?


De Oude Maas

 
LIVE OP SOCIAL MEDIA...

Live op Facebook en Instagram!
Dat je niet bij ons kunt komen, laat ons niet tegenhouden kennis te maken. Kijk je mee op vrijdag 29 januari? We gaan dan om 16:00u live op onze sociale media met een persoonlijke rondleiding.


Het lijkt ons fijn als je ook even komt kijken. Dat kan gewoon vanaf je computer, tablet of telefoon. Gewoon even vrienden worden met De Oude Maas op Facebook of Instagram en ons live Broadcast volgen op vrijdag 29 januari om 16:00u. Je kunt dan ook live vragen stellen. Handig toch? Zo kun je toch even binnenkijken en je vragen stellen. We lopen een rondje door de school en zullen alles proberen te laten zien. Een mooie manier om kennis te maken, al zeggen we het zelf.

Heb je onze rondleiding gemist? Geen zorgen, je kunt de rondleiding gewoon terugvinden als video op onze sociale media. Je kunt dan helaas geen live vragen meer stellen.

Liever op een andere manier kennismaken? Dat kan ook! Lees het volgende blokje wat er allemaal mogelijk is.

             

            

 
YOUTUBE... WETUBE...

Ook op YouTube!
Geen zin om een hele rondleiding te kijken? Wil je liever zelf kiezen wat je wel en niet wilt zien? Eigenlijk nog niet zoveel vragen? Dan is onze YouTube-rondleiding misschien iets voor jou! In korte filmpjes laten we verschillende delen van de school zien. Aan het einde van de filmpjes kun je kiezen welk filmpje je daarna bekijkt. 


Of je er nu één bekijkt of allemaal, of misschien wil je wel gewoon een paar dingetjes zien of horen. Het kan allemaal. Bekijk onze rondleiding op YouTube! Jij bent de regisseur! Niet alleen als je leerling van De Oude Maas wordt, maar ook als je onze rondleiding wilt zien. Jij bepaalt namelijk na elk fragment wat het volgende is dat je wilt bekijken. Zo houd je zelf de touwtjes in handen, of je telefoon, tablet of muis natuurlijk.

Kijk je mee?

 
360 TOUR: KIJK OM JE HEEN!

Kijk alle kanten op!
Geen zin in al dat gepraat? Zelf lekker om je heen kijken en bepalen wat je ziet? Dan is onze 360 graden tour echt iets voor jou! Klik en kijk! Jij bepaalt welke ruimtes in onze prachtige school je even bekijkt. 

We hebben met een 360 graden camera een flink aantal ruimtes en lokalen op de gevoelige plaat gezet. Zo kunnen we de school van binnen laten zien. Wil je even in een gymzaal kijken? Dat kan! Een thuisbasis op je gemak bewonderen? Ja dat kan ook! Sterker nog, je kunt zelfs om je heen kijken. Hier en daar hebben we zelfs wat video's verstopt zodat je een nog beter beeld kunt krijgen van wat we doen in die lokalen. Zo bepaal je helemaal zelf de route van je rondleiding! Klik en kies de ruimtes die je wilt zien via de link: https://app.lapentor.com/sphere/open-huis-penta-de-oude-maas (of klik op de afbeelding hieronder)

Veel plezier!

 
APPIE FF? DOWNLOAD DE APP!
In een paar tikken staat je app op je telefoon: kijk maar!
De Open Dag App!
De Open Dag App?! Hebben jullie een app? Ja natuurlijk hebben we die! Je kunt de app downloaden in de App Store van je telefoon.

In de app vind je informatie over De Oude Maas in tekst en beeld, maar er staan ook een heleboel video's bij die je een mooi beeld geven van wat we doen en wie we zijn. Even een andere manier om kennis te maken. Bovendien blijf je met de app op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom De Oude Maas. Zeker handig nu er zoveel onzekerheden zijn, zo heb je altijd het laatste nieuws. Waar wacht je op? Zoek hem even op in de App Store van je telefoon. In het filmpje hierboven kun je zien hoe.
Benieuwd geworden naar de app? Kijk hier wat je er nog meer van kunt verwachten!
 
 
 
 
AANMELDEN?

Wat een leuke school! 
Denk je al: "Wat een leuke school!" en wil je je aanmelden? Dat kan! Klik op de afbeelding rechts om naar de aanmeldpagina te gaan. Hebben je ouders of verzorgers nog vragen? Geen probleem! Bel of mail ons en we staan je graag te woord om alle brandende vragen te beantwoorden.
 
 
GOED VOORBEREID OP ALLES WAT KOMEN GAAT!
Ontworpen voor actief onderwijs: op school of thuis
Psst! Wist je dat we in leerjaar 1 werken met een laptop? Schooljaar 2018-2019 zijn we gestart na een lange voorbereiding. En? We hebben succesvolle jaren achter de rug.  Zeker nu thuisonderwijs het ding is van de afgelopen tijd, blijkt dit een uitstekende keuze geweest. We hebben ons onderwijs goed weten te continueren met de prachtige apparaten.

Als je volgend jaar op De Oude Maas in leerjaar 1 start, dan ga je veel digitaal werken. We gaan niet helemaal om, dus we houden ook nog onze boeken. Zo kunnen we jullie goed voorbereiden op een steeds meer digitale maatschappij. Een mooi voordeel is dat we het onderwijs nog aantrekkelijker kunnen maken met de digitale werkvormen. Bovendien is het digitaal werken een handige manier om nog passender onderwijs te geven.
 
Op dit moment werken we in leerjaar 1 met twee verschillende modellen. Dat is wat makkelijker kiezen. De laptops bevallen goed en lijken de weg van huis naar school en andersom goed te ‘overleven’. Dat moet ook wel want de laptops zijn zelfs militair getest, ze zijn ‘ruggedized’. Dat zijn extra stevige laptops die wel tegen een stootje kunnen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de laptop snel stuk gaat. Handig toch?

 
 
De Oude Maas: daar voel je je thuis!
De Oude Maas in 3 minuten!
 

De Oude Maas online