Sport-oriëntatie leerjaar 4

Hoe leuk zou het zijn als je na 3 jaar gym, waarin je braaf moest volgen wat een docent je vertelde wat je moest doen, je nu tijdens de gymles zelf kan kiezen wat je wilt gaan doen? Dus niet voetballen, omdat de docent dat zo leuk vindt, maar je lekker in het zweet werken in een fitnesszaal, omdat jij fitness nou eenmaal veel leuker vindt.

Klinkt best leuk toch? Dat is wat de vakgroep LO dit jaar voor de leerlingen van het 4e jaar geregeld heeft. Je krijgt niet meer standaard les met je klas in de sporten die de docent gekozen heeft, maar je kunt je zelf inschrijven op verschillende sporten en die gaan beoefenen met andere leerlingen uit heel leerjaar 4 die ook deze sport gekozen hebben. We noemen dit sportorientatie.

Dit jaar gaan de gymlessen er compleet anders uitzien. De gymdocenten hebben met sportaanbieders buiten school afspraken gemaakt waardoor leerlingen bij die sportaanbieders kunnen gaan sporten op het moment dat zij gymles hebben staan in hun rooster. De lessen worden dan gegeven door deze sportaanbieders. Daarnaast zal een aantal lessen gegeven worden door de eigen gymdocenten binnen school of op het buitenveld.

In het rooster hebben alle 4ejaars klassen op hetzelfde moment gym, dinsdag het 4e tot en met het 7e uur. Alle leerlingen maken onder begeleiding van de gymdocenten tijdens een van de eerste lessen verschillende keuzes in een groot aanbod aan sporten. Als deze keuzes bekend zijn gaan de de gymdocenten de indelingen maken die aangeven welke leerlingen wanneer en waar gaan sporten. In totaal gaat elke leerlingen 3 verschillende sporten doen, en dat 2 weken lang. Dus bijv. 2 weken tennis, 2 weken zwemmen en 2 weken fitness. Het kan zijn dat een leerling 6 weken achter elkaar deze sporten heeft, het kan ook verspreid over het hele jaar, dus 2 weken in oktober, 2 in december en 2 in februari. Dit komt in het persoonlijke rooster van de leerling te staan.

De sporten die we dit jaar kunnen aanbieden zijn: zwemmen (3 verschillende onderdelen), fitness, klimmen, survivallen, snowboarden/skiën, tennis, ultimate frisbee, tchouckbal, flagfootball, fitjump bij JumpXL en boogschieten.

Laten we er een sportief schooljaar van maken, wij hebben er in ieder geval zin in!

Ga terug