Opnieuw Excellente school

Wat een enorm compliment voor personeel en leerlingen. Nu voor Basis en Kader voor drie kalenderjaren (2019-2020-2021) de status Excellente School. Hiermee tonen we wederom aan dat het onderwijs op De Oude Maas van uitzonderlijke kwaliteit is.

De Techno MAVO heeft maar liefst 4 keer (2013, 2014, 2015 t/m 2017 en 2018) de hoge onderscheiding mogen ontvangen. Nu is het de beurt voor Basis en Kader. Maandagochtend 21 januari hebben we – in gezelschap van o.a. mw. E. Gerats, inspecteur van de Onderwijsinspectie, de heer W. Struijk, de wethouder onderwijs van de gemeente Nissewaard, de heer J.W. Meinsma, lid Raad van Bestuur CVO, mevrouw J. Bevaart, algemeen directeur PENTA en vele leerlingen en collega’s het juryrapport overhandigd gekregen van de heer S. van Hofwegen, adjunct-directeur van PENTA Hoogvliet. Na de ochtendpauze zijn alle leerlingen en personeelsleden getrakteerd op gebak.

Het excellentieprofiel van De Oude Maas is: Leerlingen en leraren leren hoe zij invloed kunnen hebben op hun ontwikkeling en werken hier samen doelgericht aan.

In het juryrapport laat de jury weten dat zij onder de indruk zijn van de aanpak regieversterkend handelen als middel om leerlingen, met een grote behoefte aan ondersteuning, voor te bereiden om eigen regie te nemen in hun leven. De jury stelt vast dat het excellentieprofiel duidelijk is en gedeeltelijk leidt tot het behalen van doelen van het excellentieprofiel. De school ziet het brede aanbod van ondersteuning als voorwaarde voor het succes bij leerlingen. Het veilige leerklimaat is de basis voor het regieversterkend handelen. De school steekt veel energie in het verkrijgen van dit onderwijsklimaat.

Het volledige juryrapport is hier te downloaden.

Ga terug