Natuurlijk op een veilige fiets

Onze leerlingen van Mobiliteit & Transport verplaatsen zich deze en volgende week door Spijkenisse. Ze gaan van Akkers naar Schenkel, van De Hoek naar het Centrum, van Noord naar Maaswijk. Waarom? En wat moeten die leerlingen uit drie basis en kader daar? Een fietskeuring uitvoeren, in totaal ca. 600 stuks!

Van kleine, gammele, roestige brikken tot hagelnieuwe, dure merkfietsen met 24 versnellingen krijgen onze leerlingen in hun handen. Zit het zadel vast, werken de remmen, zijn de trappers stroef genoeg, werkt de verlichting, allemaal technische dingen die zij natuurlijk, nu ze al bijna een jaar bij M&T werken, prima zelf kunnen doen.

De basisscholen doen mee, omdat leerlingen straks het gevreesde verkeersexamen moeten afleggen. En dat moet natuurlijk op een veilige fiets! Spannend vinden de leerlingen van de basisscholen het wel. Met een echte checklist in hun hand komen ze met een strak gezicht aan. Als de sticker op de fiets is geplakt, huppelen ze vrolijk weer terug naar de fietsenstalling. Helemaal blij en wij ook, want we zijn die dag lekker buiten met technische dingen bezig.

‘Volgend jaar weer?’

Ga terug