Fysiek onderwijs

Op 1 maart mogen de middelbare scholen weer voor alle leerlingen open. De leerlingen van leerjaar 1 en 2 gaan minimaal 1 dag per week naar school. Dat heeft het kabinet dinsdag 23 februari besloten.

Hiermee wordt meer perspectief geboden aan jongeren, omdat fysiek onderwijs bijdraagt aan het welzijn en beter is voor de leerprestaties. Onze leerlingen en hun ouders zijn inmiddels via de mail op de hoogte gebracht.

De minister heeft de volgende – grotendeels bekende – richtlijnen meegegeven:

  • Scholen krijgen ruimte om maatwerk te leveren waarbij ze, zoals eerder afgesproken, prioriteit geven aan examenleerlingen, leerlingen in een kwetsbare positie en leerlingen die praktijkgerichte lessen volgen. Verder volgen leerlingen afstandsonderwijs.
  • De scholen kunnen ervoor kiezen om leerlingen in vaste tweetallen te laten werken. Leerlingen die een vast tweetal vormen, hoeven onderling geen afstand te houden. Op die manier kunnen meer leerlingen fysiek naar de les. Dit zal niet voor alle lessen mogelijk zijn.
  • Iedereen die zich door de school verplaatst, houdt zoveel als mogelijk 1½ meter afstand en draagt altijd een mondkapje.
  • Scholen houden gespreide pauzes en begin- en eindtijden aan en vaste looproutes.
  • Leerlingen moeten naar huis als ze klachten hebben. Als een leerling of leraar positief is getest, gaan degenen die langer dan 15 minuten binnen 1½ meter van een besmet persoon zijn geweest, in quarantaine.

 

Ga terug