Corona in Nederland

We kunnen er niet omheen: het Corona virus is ook in Nederland. We monitoren continu het nieuws en volgen de actuele ontwikkelingen nauwlettend. Daarnaast worden op alle vestigingen extra maatregelen genomen op het gebied van de hygiëne. We vragen alle leerlingen en medewerkers om de eigen gezondheid goed in de gaten te houden. De gezondheidsklachten die bij het coronavirus horen, zijn koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid.

Corona in Nederland

We kunnen er niet omheen: het Corona virus is ook in Nederland.

We monitoren continu het nieuws en volgen de actuele ontwikkelingen nauwlettend. Daarnaast worden op alle vestigingen extra maatregelen genomen op het gebied van de hygiëne. We vragen alle leerlingen en medewerkers om de eigen gezondheid goed in de gaten te houden. De gezondheidsklachten die bij het coronavirus horen, zijn koorts en luchtwegklachten zoals hoesten of kortademigheid.

Wel geldt het dringend verzoek tot thuis te blijven voor iedereen, die:

  • in de afgelopen 14 dagen in een risicogebied* zijn geweest
  • of in aanraking zijn geweest met een bevestigd coronapatiënt
  • én die de geringste gezondheidsklachten vertonen. 

Volg de aanwijzingen van het RIVM voor wat betreft telefonisch contact met de huisarts. Iedereen die geen gezondheidsklachten vertoont, is welkom op de scholen, ook al zijn ze in een risicogebied geweest.

Heeft uw kind bestaande gezondheidsklachten en maakt u zich zorgen? Neem dan contact op met de behandelend arts en de school voor passende oplossingen.

Daarnaast raden we iedereen aan de volgende maatregelen in acht te nemen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen:

Relevante links:

RIVM algemeen
RIVM vragen en antwoorden
GGD Rotterdam Rijnmond
VO-raad

Telefoonnummer Rijksoverheid (speciaal voor Corona): 0800-1351

*De risicogebieden zijn: China (incl. Hongkong en Macau), Singapore, Zuid-Korea, Iran en de Noord-Italiaanse provincies ((Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië).

 

Ga terug